自考学位英语词汇题B及答案

2018-11-25
来源:

51、 Some of the students have already learned enough English to______a conversation with a native English speaker.

  A. hold on          B. keep on            C. go on               D. carry on


52、 He______the knife on the table, left a tip under his plate and went out of the restaurant.

  A. lay              B. lied                C. lain                D. laid


53、 Although I spoke to him many times, he never took any______of what I said.

  A. notice            B. remark             C. observation         D. attention


54、 Everybody is here______Jim because he is ill.

  A. beside           B. besides             C. except              D. except for


55、 In old stories, the squirrel was usually______as a good animal.

  A. working         B. looked              C. acted               D. described


56、 The manager______me to deliver the message.

  A. prevented        B. had                 C. informed           D. instructed


57、 He is a computer programmer. He______new computer games.

  A. does             B. works out          C. makes up           D. designs


58、 Little Tom wanted to______his toy car for an apple.

  A. take              B. trade               C. give                D. get


59、 Please______the package onto the counter.

  A. rise             B. arise               C. lift                 D. send


60、 My car would not start so I came here______.

  A. on the foot      B. on feet             C. in a taxi            D. by a taxi


61、 The captain______an apology to the passengers for the delay caused by bad weather.

  A. made             B. said                C. put                 D. passed


62、 Her parents were very______, because she was out so late last night.

  A. sorry            B. worried             C. lonely              D. calm


63、 The car slowly______its way up the mountain road.

  A. wound           B. turned              C. bent                D. took


64、 She cleans her room once a week, and the job______her two hours.

  A. spends           B. works              C. takes               D. passes


65、 I______her not to walk on the thin ice but she wouldn't listen.

  A. suggested        B. hoped              C. warned             D. persuaded


66、 You are wanted______the phone. It might be your girl friend calling.

  A. on               B. by                 C. in                  D. through


67、 She______along the path, glad to be able to take her time.

  A. hurried          B. wandered           C. marched            D. tripped


68、 You can______him whenever you have difficulties.

  A. turn to           B. turn for            C. turn on             D. turn up


69、 ______the radio a bit so that I can hear what the girl in the next room is singing.

  A. Turn out        B. Turn down         C. Turn up            D. Turn to


70、 I'm dreaming of traveling to Hong Kong and some day my dream will______.

  A. make up         B. come true          C. carry out           D. give away


71、 Here's my card. Let's keep in______.

  A. touch            B. relation            C. connection         D. friendship


72、 This morning, drivers were warned of______fog in the whole area.

  A. deep            B. thick              C. large               D. great


73、 The twins are so much alike that their mother can hardly______them apart.

  A. say              B. tell                 C. speak               D. divide


74、 Mother took her son______the hand and walked across the street.

  A. with            B. by                C. to                 D. at


75、 The meeting will start in a few minutes. You're______to be here a few minutes earlier.

  A. asked           B. told               C. allowed            D. supposed


76、 He fell in love with her at the first______.

  A. scene            B. sight              C. look               D. sign


77、 Six students______a bedroom at our college.

  A. enjoy            B. spare               C. share               D. live


78、 She______writing the report last Sunday.

  A. set out          B. set off             C. set about          D. set up


79、 We usually______hello to each other when we meet.

  A. say              B. speak              C. tell                D. talk


80、 We have to stop our work because the company has______money.

  A. use up           B. run out of          C. spent               D. run out


81、 In today's newspaper, it______that there will be strong wind this afternoon.

  A. tells             B. writes              C. records             D. says


82、 I hadn't seen him for years, but I______his voice on the telephone.

  A. realized          B. recognized          C. heard               D. discovered


83、 Kindness is the most important______a man can have.

  A. habit            B. quality             C. quantity           D. effect


84、 Do you mind if I______the mistakes in your report?

  A. pick up          B. put out            C. call out            D. point out


85、 He told me that he had been offered a very well-paid______abroad.

  A. service           B. position            C. business            D. work


86、 Buses stop at every stop to let off and______the passengers.

  A. pick up          B. get on             C. let up              D. take on


87、 Never______till tomorrow what may be done today.

  A. put on           B. put away           C. put off             D. put up


88、 Unless the workers' demands are______soon, there will be a strike.

  A. given            B. met                C. replied             D. permitted


89、 Listen to me, child, an honest boy mustn't______lies.

  A. speak           B. tell                C. say                D. talk


90、 I suggest you______him go out if he wants to.

  A. promise          B. agree               C. let                  D. allow


91、 He offered to______her a hand as the bag was too heavy for her to carry.

  A. lend             B. help               C. show              D. borrow


92、 He insisted on going there alone. I couldn't keep him______doing that.

  A. against           B. from                C. off                  D. out


93、 I'm going to Beijing on business, and I will be back______two weeks.

  A. after            B. in                 C. for                 D. before


94、 The price of fish is______. during the Spring Festival.

  A. expensive        B. high                C. valuable            D. dear


95、 The class meeting will be______at 7 o'clock on Tuesday evening.

  A. taken            B. made              C. placed             D. held


96、 I think a few days' rest in a quiet place will______you a lot of good.

  A. make            B. give                C. do                  D. spare


97、 The fire had______when the firemen hurried there.

  A. gone out                                 B. gone over

  C. gone on                                D. gone through


98、 The moon gives______no light of its own.

  A. off               B. up                  C. in                   D. away


99、 Look here! Now it's broken. Can you______this?

  A. say               B. explain             C. talk                D. express


100、 None of us knew how the change had______.

  A. come across     B. come about         C. come up            D. come down






答案:


1、C     2、C     3、D     4、C     5、B     6、D     7、D     8、D     9、A     10、B     11、D     12、B     13、D     14、B     15、B     16、A     17、B     18、B     19、D     20、C     21、D     22、A     23、C     24、A     25、B     26、B     27、A     28、B     29、B     30、C     31、C     32、A     33、D     34、B     35、C     36、A     37、D     38、C     39、D     40、A     41、D     42、B     43、B     44、B     45、B     46、C     47、C     48、B     49、A     50、B     51、D     52、D     53、A     54、C     55、D     56、D     57、D     58、B     59、C     60、C     61、A     62、B     63、A     64、C     65、C     66、A     67、B     68、A     69、B     70、B     71、A     72、B     73、B     74、B     75、D     76、B     77、C     78、C     79、A     80、B     81、D     82、B     83、B     84、D     85、B     86、A     87、C     88、B     89、B     90、C     91、A     92、B     93、B     94、B     95、D     96、C     97、A     98、A     99、B     100、B